Vinkkejä liedestä
  • 1VINKKEJÄ UUNIEN KÄYTÖSTÄ
    • Käytä ruoanlaitossa kannellisia paistinpannuja/kattiloita. Ilman kantta energiankulutus voi kohota nelinkertaiseksi.
    • Energian säästämiseksi on tärkeää valita oikea, paistoastian kokoa vastaava poltin.
    • Astian koon ja liekin tulee vastata toisiaan. Säädä kaasuliekkejä siten, etteivät ne nouse astian pohjan reunojen yli ja keskitä astia kasariritilälle.
    • Saadaksesi liesistä irti täyden tehon, kiinnitä huomiota ruoanlaittoastioiden kokoon ja varmista, että niiden pohja on tasainen. Vältä käyttämästä astioita, joiden pohja on kovera tai kupera.
    • Polttimon päitä ja lakkeja ei voi pestä astianpesukoneessa.
    • Jos malleissa käytetään kaasupulloa, vältä asettamasta kaasupulloa liian kuumaan tai kylmään ympäristöön.
    • Älä kuumenna uunissa avaamattomia säilyketölkkejä tai lasipurkkeja. Purkkiin kertyvä paine voi saada sen räjähtämään.
    • Kaasuliesien ja niiden kaasujärjestelmien oikean toiminnan varmistamiseksi ne tulee tarkistaa säännöllisesti. Varmista aina vuosittainen kunnossapito.
    • Puhdista kaasupolttimot säännöllisesti. Liekkien tulee palaa kunnolla ja sinisinä.
    • Voit estää kahvojen kuumenemisen asettamalla paistoastiat niin, etteivät kahvat ole polttimon yläpuolella.
    • Levitä ohut kerros ompelukoneöljyä säännöllisesti lieden pinnalle, jotta sen pinta on suojattu.